Over de helft!!
Door: Bas
Blijf op de hoogte en volg Bas
27 November 2015 | Mauritius, Pointe aux Canonniers
Na het krokodillenpark zijn we met 2 auto’s naar de vulkaan van Mauritius gereden. Daar hebben we een rondje bovenop de krater gelopen. Boven was het lekker koel, en daarom waren er allemaal locals aan het sporten. De vulkaan was leuk om gezien te hebben, maar niet echt heel spectaculair. Het uitzicht vanaf de vulkaan echter wel. Na de vulkaan zijn we naar de kust gereden naar het plaatsje Albion, en hebben we daar wat gegeten en gedronken op het strand bij de zonsondergang.
Zondags kwamen Geurt, Michael en zijn vriendin naar het noorden, en zijn we naar het strand van Trou aux Biches gegaan. Daar wederom een luxe resort opgelopen, en daar een strandbedje gepakt. Dit doen we vrijwel altijd als we naar het strand gaan bij andere resorts, en daar gaat het prima. Alleen dit resort deed een stuk moeilijker. Toen we het terrein opliepen werden we al gevraagd of we gasten waren van het resort. Jaaa tuurlijk, en we liepen door. We hebben lekker gezwommen in het zwembad, en toen we weer op een strandbedje plaats wilden nemen kwam er nog een mannetje naar ons toe. Toen zijn we zelf maar snel weggegaan, want hij was al aan het bellen naar de beveiliging. Ach ja, dan maar een keertje ordinair op een handdoekje op het strand liggen ;) Daar nog een beetje gesnorkeld, en daarna weer naar huis te gaan om ons voor te bereiden op een nieuwe werkweek. Dit keer een werkweek van 4 dagen, aangezien het woensdag Divali is.
Woensdags was het dan zo ver, weer lekker een dagje vrij. We hadden met een groep Nederlandse studenten afgesproken om weer lekker een dagje te gaan varen naar Ile aux Cerfs. Daar waren we al een keertje geweest, maar ach waarom niet nog een keer. Na een autotochtje van anderhalf uur kwamen we aan bij de boot, en vertrokken we eerst richting een waterval. Onderweg kwamen we nog wat wilde apen tegen die in de bomen zaten aan de kant van het water, en gingen we ze even voeren met wat brood. Na de waterval zijn we naar Ile aux Cerfs gevaren, en zodra we daar waren ging ik samen met 5 anderen meteen in een andere boot door naar een platform midden in de zee. Want we gingen namelijk parasailen, jeeeeeej.
Na een tijdje gewacht te hebben waren Bob en ik aan de beurt, en kregen we een tuigje om. Voor de mensen die niet weten wat parasailen is: je wordt met twee personen aan een grote parachute vastgemaakt, en aan de andere kant met een lang touw vast aan een speedboat. Die speedboat gaat vol gas varen, en dan vlieg je een flink stuk de lucht in. Na twee mislukte pogingen om op te stijgen lukte het uiteindelijk. Het was best leuk om het een keer gedaan te hebben, en je hebt een super uitzicht. Alleen zat mijn tuigje wel heel erg strak bij mijn edele delen, dus ik was ook wel weer heel erg blij dat de vlucht er na 5 minuten opzat. Echt heel comfortabel was het allemaal niet :P
Na het parasailen hebben we nog even op het strand van het eiland gelegen, daar nog een beetje gevoetbald en gezwommen. Daarna hadden we een afsluitende BBQ en zijn we weer naar huis gegaan.
We hadden dus vrij omdat het Divali was, en een van de dingen die bij dat feest horen, is dat je je huis met zo veel mogelijk knipperende discolampjes versiert. Supergrappig en lelijk om te zien natuurlijk. Ook ons huis zat helemaal onder de roze en blauwe knipperende lampjes, helemaal mooi!
Twee weken terug hadden we op vrijdag een Dutch Party in The Hangar. Het was een erg geslaagd feest. Zaterdags heb ik uitgeslapen en niet zo veel uitgevoerd, en zondags zoals altijd boodschappen gedaan en weer de boel klaargemaakt voor een nieuwe werkweek. Lekker een rustig weekendje dus!
Vorig weekend zijn Bob en ik samen met een andere Nederlandse jongen die in het noorden woont op zaterdag naar Le Pouce geweest. Dit is een berg van 800 meter hoog, waar je helemaal op kunt hiken/klimmen. Na een mislukte poging om vroeg weg te gaan (’s ochtends is het nog lekker koel, maar we konden het bed niet uit komen) zijn we naar de voet van de berg gereden bij het dorpje St. Pierre. Met de muziek vol aan op de boxen zijn we in een rap tempo omhoog gelopen. Ongeveer op de helft nog fout gelopen, waardoor we weer een stuk terug moesten. En ik viel nog in een gat van een ongeveer een meter diep, omdat er allemaal planten overheen waren gegroeid dus ik had het niet gezien. Het laatste stukje van de tocht was het leukste: de berg heeft een hele spitse punt en het laatste stukje moet je over wat rotsen klauteren om het topje te bereiken. En dan sta je ook echt helemaal op het topje, supervet! Toen we begonnen aan de tocht stond er beneden een bordje dat het 2 uur en een kwartier duurde om boven te komen, wij zijn inclusief verkeerd lopen binnen een uurtje boven gekomen. Yes!
Het uitzicht was echt fantastisch daar, je kunt vrijwel het hele eiland zien en de stad Port Louis die half tegen de berg is aangebouwd. Na de beklimming zijn we weer naar huis gereden, en hebben we daar even een welverdiend pilsje gedronken en even uitgerust. ’s Avonds zijn we met wat studenten uit Flic en Flac die toevallig ook in de buurt waren naar de nieuwe James Bond film geweest. Hier hebben ze gelukkig niet van die achterlijk hoge prijzen in de bioscoop haha. Daarna nog met de hele groep uit eten geweest in een Spaans grillrestaurant, en nog even naar een sportbar geweest om El Clásico te kijken. Zondags lekker uitgeslapen, en een grote schoonmaak gedaan want dat was wel weer een keer nodig. Verder op die dag niet zo heel erg veel spannends gedaan.
Afgelopen dinsdag was het heugelijke moment daar: AIRCO! JAAA! Hehe, wat hadden wij dat nodig zeg…. Het was echt niet meer uit te houden in ons huis, dus we zijn allebei superblij met onze airco. We hebben er allebei een gekregen in onze slaapkamer, dus ik denk dat we ’s savonds meer daar zullen zitten dan in de woonkamer ;)
En nu is het al bijna weer weekend. Yes! Er staat weer genoeg op de planning: de ouders van Michael zijn afgelopen week aangekomen, en we gaan vrijdagavond bij hun seaview appartement BBQen. Er staat een kanon van een Weber op ons te wachten, dus dat komt wel goed. Zaterdags ga ik duiken met Geurt, waarschijnlijk ‘Flic en Flac Aquarium’ of ‘Canon Reef’ voor de geïnteresseerden. En voor zondag hebben we een auto gereserveerd, en gaan we met 2 auto’s lekker rond touren. Weer een lekker weekendje Flic en Flac dus!
30 November 2015 - 11:13
Toos Boonen:
Hi Bas,
Wat leuk om te lezen allemaal. Heel bijzonder dat je dit allemaal kunt beleven. Ik lees echter niets over je Frans. Spreek je dat veel daar? Je zult de woeste stormachtige herfst van hier vast niet missen. Het ziet er heerlijk uit daar op de foto's. 'Over de helft' schrijf je. Maar dat is dan ook PAS de helft toch?
Veel plezier en avontuur nog daar. Groetjes Toos -
01 December 2015 - 08:31
Bas Terwijn:
Zeker, nog 2 maanden te gaan! Ze spreken hier Creools (Frans met een zwaar accent), daar kan ik vrij weinig van maken dus ik hou het lekker bij Engels ;)